САРАДНИЦИ

Срђан Огњановић
Срђан Огњановић,
Предавач

Мр Срђан Огњановић је један од најпознатијих наставника математике у Србији, аутор и коаутор више од 20 публикација (уџбеника, приручника, радних свески, збирки, програма, пројеката, дидактичких средстава), аутор и реализатор 9 акредитованих семинара за наставнике математике. Његово несумњиво математичко знање и велико предавачко искуство избијају из сваког кадра снимљеног видео материјала припреме за завршни испит из математике. Професор математике је од 1976 године, а од 2008. године директор Математичке гимназије у Београду. Учествовао је у изради Образовних стандарда за крај основног образовања, наставни предмет Математика.

Надежда Кировски
Надежда Кировски,
Предавач

Надежда је професор српског језика и књижевности. Аутор је (као део тима) више збирки задатака за завршни испит из српског језика, почев од 2002. године па до данас. Водитељ је семинара за наставнике српског језика под називом Примена образовних стандарда за крај обавезног образовања”. Највећи део радног искуства наставника српског језика стекла је радећи у Основној школи „Милош Црњански“ у Београду. Њено познавање српског језика и ерудиција ће вам, иначе веома комплексну и обимну проблематику припреме за завршни испит учинити једноставном, лако разумљивом и памтљивом. Учествовала је у изради Образовних стандарда за крај основног образовања, наставни предмет Српски језик.

Наташа Чалуковић
Наташа Чалуковић,
Консултант

Наташа је аутор више од 20 уџбеника, збирки задатака и приручника из Физике које тренутно користе наставници и ученици основних школа и гимназија и по томе је позната и ван граница наше државе. Семинари Холографија, Нови садржаји у физици за седми разред и Рачунски задаци у додатној настави физике представљају њен директан допринос и помоћ у раду наставницима Физике у основном и средњим школама. За свој рад у образовно-васпитном систему у Србији награђена је Октобарском наградом града Београда „Доситеј Обрадовић“ 1993. године, као и Наградом града Београда у области образовања 2009. године. Професор је у Математичкој гимназији у Београду непрекидно од новембра 1978. годинe па до данашњих дана. Тренутно учествује у ревизији Стандарда за крај основног образовања, Наставни предмет Физика.

Јован Тодоровић
Јован Тодоровић,
Предавач

Јован је мастер примењенe физике и информатике и ради као наставник у ОШ „Бановић Страхиња“ у Београду од 2005. године. Његови ученици су учесници такмичења из физике на свим нивоима у Републици Србији, а он је често члан комисија за преглед задатака. Његово широко лично образовање му омогућава да своја предавања обогати неочекиваним примерима који чине да се комплексна проблематика овог наставног предмета лако разуме и зато још лакшe упамти. У томе му помаже и искуство шаховског тренера, где такође има запажене референце. Јован је интернационални мајстор шаха и финалиста појединачног Шаховског првенства Србије 2006. године.

Милош Милчић
Милош Милчић,
Консултант

Милош је доцент на Катедри за Општу и неорганску хемију на Хемијском факултету Универзитета у Београду. Поред значајног ангажовања и резултата на универзитетском нивоу где је обављао и функцију продекана за наставу на Хемијском факултету, Милош је и на нивоу основног образовања стигао да се позабави значајним темама. Од 2010. до 2012. био је председник Републичке комисије за такмичења из хемије за ученике основих школа, а почев од 2013. учествује у ревизији Образовних стандарда за крај основног образовања, наставни предмет Хемија..

Ивана Вуковић
Ивана Вуковић,
Предавач

Ивана је мастер хемије и дипломирани биолог. Један је од аутора уџбеника за хемију за 7. разред, који је на 65. Међународном сајму књига у Франкфурту 2013. добио награду „Најбољи европски уџбеник“ у категорији „12+“. Искуство у раду на поменутом уџбенику било јој је од велике помоћи у осмишљавању материјала за припрему за завршни испит из хемије на нашем сајту. Ради у Математичкој гимназији у Београду и један је од омиљених наставника.

Марина Дрндарски
Марина Дрндарски,
Консултант

Марина Дрндарски је један од најактивнијих (ако и најактивнији) наставник Биологије у Србији и тешко је набројати све облике њених ангажмана на пољу образовања. Аутор, коаутор и рецензент је више од 20 публикација (уџбеника, приручника, радних свески, збирки, програма, пројеката, дидактичких средстава), коаутор и предавач низа семинара за наставнике Биологије, учесник низа пројеката у образовању, њени радови су ушли и у Базу знања Креативна школа при ЗУОВ, члан је 11 друштава и организација које окупљају образовне раднике и биологе. Члан Управног одбора Српског биолошког друштва од 2010. Носилац је звања Педагошки саветник од 2013. Учествовала је у изради Стандарда за крај основног образовања, Наставни предмет Биологија, а сада учествује у њиховој ревизији.

Марина Миљковић
Марина Миљковић,
Предавач

Маринa је дипломирани биолог. Још као апсолвент и одмах по дипломирању, радила је на Радио Београду и неким приватним радио-станицама као аутор и реализатор емисија на еколошке и друге теме из биологије. Искуство на радију, као и хоби – цртање и сликање, били су јој од велике помоћи приликом реализације снимања видео-презентације материјала изабраног за припреме за завршни испит из биологије. Од 2005. ради као наставник у ОШ „Бановић Страхиња“ у Београду, а од 2007. и у Хемијској-прехрамбеној техничкој школи као професор биологије и микробиологије.

Бојана Стевановић
Бојана Стевановић,
Предавач

Бојана је један од најактивнијих наставника историје своје генерације. У досадашњој каријери има два објављена рада, рецензију, дневне припреме; аутор је више часова који су нашли место у бази знања Креативне школе (ЗУОВ); Руководилац је тима за израду тестова и организацију такмичења из историје од 2009. године до данас; члан Друштва историчара Србије “Стојан Новаковић“ и руководилац Стручног већа наставника основних, средњих школа и гимназија Београда од 2008. до данас; награђивана је за два пројекта на задате теме, водила је два пројекта у својој Основној школи „Коста Абрашевић“ у Реснику, где ради од 2001. године до данас. Водила је 10 семинара Обуке за примену образовних стандарда и релизацију завршног испита у основном образовању и васпитању и сада је учествује у ревизији Образовних стандарда за крај основног образовања, наставни предмет Историја.

Дејан Божовић
Дејан Божовић,
Предавач

Дејан је млади географ који обећава. У својој краткој каријери је, поред тога што је мастер студије географије завршио са веома високим просеком, а бавећи се географијом још од почетка гимназијских дана, стигао и да: заслужи и добије 11 награда на такмичењима, смотрама и током студија; да се, радећи као географ-аналитичар у NOKIA (Navteq) у Београду, бави геоинформационим технологијама и објави четири научна рада. Члан је следећих организација које окупљају географе: Друштво National Geographic Србија (NGS), Српско географско друштво (СГД), Европска географска асоцијација за студенте географије и младе географе (EGEA). Љубитељ је bungee jumping-а и free climbing-а. Тренутно је на постдипломским студијама у Америчком природњачком музерју у Њујорку, на смеру "наставник геонаука"

Драгана Мишић
Драгана Мишић,
Предавач

Драгана Мишић је професор историје у Шестој београдској гимназији, са 25 година радног искуства и звањем педагошког саветника. Спада у ред најактивнијих наставнике историје у Србији. У својој богатој каријери радила је у више основних и средњих школа у Београду, била је аутор низа радова за различите базе знања (''Креативна школа'', ''Дигитални час''...), аутор, коаутор и реализатор низа семинара за наставнике историје. Стручни сарадник је оба Завода који се баве стручним пословима у образовном систему Републике Србије. Један од оснивача и члан руководства Удружења наставника „Доситеј Обрадовић“ као и један од аутора сајтова www.udruzenje-dositej.edu.rs и www.kosmet-zadecu.edu.rs

Лука Јовановић
Лука Јовановић,
Предавач

Др Лука Јовановић је Медицински факултет Универзитета у Београду уписао 2010. године на коме је дипломирао 2016. године са просечном оценом 9,83 и стекао звање доктора медицине. У октобру 2016. године уписао докторске студије на Медицинском факултету Универзитета у Београду на модулу Микроби и инфекције. Од августа 2017. стално је запослен на једној београдској клиници као лекар на специјализацији из онкологије. Клинички стаж урадио је на Клиници за кардиологију Ургентног центра КЦС-а 2016. године. У периоду од 2013. до 2016. године боравио је у Универзитетској болници у Прагу на одељењу нуклеарне медицине и Клиници Св. Ђорђе у Лајпцигу, на одељењу неурохирургије као и на Клиници Крамаре у Братислави и Националној референтној лабораторији за стрептокок.

Драган Ракита
Драган Ракита,
Консултант

Драган је у свом богатом радном искуству од 1986. године до данас, радећи у основним, средњим стручним школама, гимназији, Министарству просвете и ЗУОВ, остао привржен својем главном опредељењу - да буде географ. То доказују и два недавно објављена романа, као и чланство у Српском географском друштву, где је и члан Извршног одбора. Учествује у ревизији Образовних стандарда за крај основног образовања, наставни предмет Географија.

Бранко Тријић
Бранко Тријић,
Предавач

Бранко Тријић рођен је 1975. године. Дипломирао је гитару 2004. године на Амстердамском конзерваторијуму за џез музику.
Активно свира са својим саставом Конзилијум и Васил Хаџиманов бенд, као и трио Свети. Тренутно је активан и са Џејмс Браун трибјут бендом. Имена домаће сцене са којима је активно сарађивао у претходник 10 година: Деца лоших музичара, Рамбо Амадеус, Луис, Бисера Велетанић, Бранкица Васић, Наташа Беквалац, Александра Радовић, Иван Босиљчић, Позориште на Теразијама, Позориште Бошко Буха... Власник је агенције Quatro papazz - организација уметничких догађаја и друге услуге, сарадник онлајн студија Supreme tracks; организатор и предавач педагошке секције на www.ucenjenadaljinu.com. Тренутно ради као професор џез гитаре на Новој академији у Београду и као наставник класичне гитаре у нижој музичкој школи у Врчину. Активни је сарадник на плану team building-a за GI group.
У браку, отац двоје деце.

УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ ТИМ
ЗОРАН ЈАКОВЉЕВИЋ
ЗОРАН ЈАКОВЉЕВИЋ,
МЕНАЏЕР ПРОЈЕКТА

ЗОРАН ЈАКОВЉЕВИЋ, инжењер електротехнике по образовању и занимању, од 10 година радног искуства у образовном систему у Србији провео четири године у ЕТШ Никола Тесла у Београду као професор и помоћник директора (две године), у Заводу за унапређивање обрзовања и васпитања (ЗУОВ) шест година: четири као руководилац Центра за професионални развој запослених у образовању, а две као заменик директора Завода. Радећи у ЗУОВ имао прилику да води пројекте од значаја са образовни систем, између осталог Пројекат увођења учења на даљину у систем професионалног развоја наставника, као и пројекат израде Стандарда знања, вештина и способности за професију наставника. У оквиру тог пројекта организовао и јавну расправу у којој је учествовало 799 школа са територије Републике Србије.

ДР ВЛАДИМИР ФИЛИПОВИЋ
ДР ВЛАДИМИР ФИЛИПОВИЋ,
ИТ МЕНАЏЕР

Др Владимир Филиповић је ванредни професор на катедри за Рачунарство и информатику на Математичком факултету у Београду. Поред тога што је истакнути научник са великим бројем научних цитата радио је доста и на пољу практичне имплементације софтверских решења. Радио је на пројектовању и имплементацији неколико десетина софтверских производа међу којима су и врло сложени системи који се користе у привреди и јавним установама. Учествовао је у идејном планирању портала ucenjenadaljinu.com .

ДР АЛЕКСАНДАР КАРТЕЉ
ДР АЛЕКСАНДАР КАРТЕЉ,
ГЛАВНИ ПРОГРАМЕР

Др Александар Картељ је доцент на Математичком факултету у Београду. Поред наставних и научних активности, има богато искуство у пројектовању и имплементацији софтверских пројеката који се користе индустрији и науци. Учествовао је од почетка у осмишљавању и реализацији пројекта Учење на даљину, а је тренутно је задужен за унапређивање и проширивање постојећег софтверског система ucenjenadaljinu.com .

МАРКО ЦВЕТКОВИЋ
МАРКО ЦВЕТКОВИЋ,
ДИЗАЈНЕР

Марко Цветковић рођен је 1978. године у Београду. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Веограду, одсек Индустријски дизајн. Креативни директор у АБЦ Дизајн-у, координатор маркетиншког и техничког одсека, власник и креативни директор Designed By Insomnia.

ИГОР ХАЛИЛОВИЋ
ИГОР ХАЛИЛОВИЋ,
ВЕБ ПРОГРАМЕР

Игор Халиловић је софтверски инжењер, са дипломом Рачунарског факултета у Београду. Поред искуства у писању општих програмских решења, посебно се специјализовао за развој Интернет апликација. Тренутно ради на развоју неколико обећавајућих Интернет система. Поред општих рачунарских знања и интересовања постигао је током школовања и завидне резултате на такмичењима из програмирања. У оквиру пројеката Учење на даљину, заслужан је за реализацију корисничког Веб интерфејса и његову интеграцију са централним деловима система ucenjenadaljinu.com.

РЕЉА СВИЛАР
РЕЉА СВИЛАР,
МЕНАЏЕР ВИДЕО И АУДИО СНИМАЊА

Реља Свилар, инжењер аудио и видео технологија Високе школе електротехнике и рачунарства. Последњих 15 година бави се аудио и видео продукцијом за телевизију, позориште и филм. Након својих студија наставио је да се бави акустиком простора, видео анимацијом и графичким дизајном. У оквиру пројекта "Учење на даљину", одговоран је за реализацију аудио и видео материјала.