Географија за V разред

Опис курса

Ваш предавач на овом предметном курсу је Дејан Божовић. Више о њему имате на крају ове стране. Цео курс је организован кроз кратке видео клипове са лекцијама, као и интерактивним питањима/тестовима по појединим областима.

Изнад овог текста имате на располагању демо снимке, кроз које се можете уверити у квалитет перцепије изнетог градива.

Избор лекција и задатака које се обрађују је у складу са званичним Наставним планом и програмом објављеним на сајту ЗУОВ-а као стручне институције која обавља овај посао за Министарство просвете Републике Србије.

Географија за V разред zurb/img/aaNew/predmeti/globus.png Географија за V разред
399 РСД
30 ДАНА
  • +Увод у географију (5 лекција)
  • +Физичка географија (12 лекција)
  • 17 видео лекција
Дејан Божовић
Дејан Божовић,
Предавач

Дејан је млади географ који обећава. У својој краткој каријери је, поред тога што је мастер студије географије завршио са веома високим просеком, а бавећи се географијом још од почетка гимназијских дана, стигао и да: заслужи и добије 11 награда на такмичењима, смотрама и током студија; да се, радећи као географ-аналитичар у NOKIA (Navteq) у Београду, бави геоинформационим технологијама и објави четири научна рада. Члан је следећих организација које окупљају географе: Друштво National Geographic Србија (NGS), Српско географско друштво (СГД), Европска географска асоцијација за студенте географије и младе географе (EGEA). Љубитељ је bungee jumping-а и free climbing-а. Тренутно је на постдипломским студијама у Америчком природњачком музерју у Њујорку, на смеру "наставник геонаука"

Драган Ракита
Драган Ракита,
Консултант

Драган је у свом богатом радном искуству од 1986. године до данас, радећи у основним, средњим стручним школама, гимназији, Министарству просвете и ЗУОВ, остао привржен својем главном опредељењу - да буде географ. То доказују и два недавно објављена романа, као и чланство у Српском географском друштву, где је и члан Извршног одбора. Учествује у ревизији Образовних стандарда за крај основног образовања, наставни предмет Географија.