ЧАС УЖИВО

Ово је упутство за наставнике који желе да држе приватне часове или консултације преко нашег образовног веб портала Учење на даљину.
За правна лица: молимо Вас да се јавите на office@ucenjenadaljinu.com.
Наставници који ће држати часове свакако треба да прођу следећу процедуру:

Региструјте се

Можете се регистровати само користећи имејл. Ово неопходно да бисте на Ваш имјел добијали све потребне информације у процедури куповине, као и да бисте увек имали могућност да поново добијете Вашу лозинку уколико је заборавите. На овај начин и штитите свој приступ нашем порталу.

Улогујте се

Логујете се попуњавањем имејла лозинком коју сте добили у процесу регистрације или после тражења нове лозинек коришћењем функције Заборављена лозинка.

Контактирајте нас

Следећи корак је да нас контактирате, најпре путем мејла office@ucenjenadaljinu.com
На овај наш мејл треба да пошаљете:

1) Вашу радну биографију (потребно је да дужина биографије не прелази 600 карактера укљућујући специјалне карактере и размаке)

2) Вашу фотографију (потребно је да димензије фотографије буду најмање 300*300 пиксела)

3) Ваше контакт податке: мејл и телефон

4) Мејл под којим сте се регистровали

5) Називе предмета који држите и нивое (пример: Математика за основну школу, Математика за пријемни у средњу школу, Математика за средњу школу, Математика за пријемни на факултет)

Уколико имате било каква додатна питање или било какве проблеме у процедури регистрације и логовање можете нас звати на телефон који је дат КОНТАКТ страни.

Заказивање часова

Уколико сте дошли до ове тачке процедуре то значи да смо се око свега договорили.

Закзивање часова се остварује једноставно: преко линка МОЈИ ЧАСОВИ (пре тога морате бити улоговани) доћи ћете на страну на којој можете да кликнете на ЗАКАЖИ ЧАС. Тада Вам се отвара табела на којој кликом на празно поље термина који желите да закажете отварате дијалог прозор на коме вршите избор предмета који желите да држите (уколико сте пријавили више предмета), односно ниво који желите да држите (уколико сте пријавили више нивоа). Затим кликом на ПОТВРДИ завршавате заказивање, односно нуђење Ваших часова/консултација уживо.

Да сте правилно извели процедуру знаћете једноствним увидом на страни МОЈИ ЧАСОВИ, појавиће се на промене на списку заказаних часова.

Чим се први ученик пријави на неки од Ваших понуђених термина на Ваш мејл/телфон под који сте регистровани стићи ће информација о резервисаном часу као и основне информације о часу које попуњава ученик: који је разред и која је тема/област предметног часа који сте понудили.

Држање часа

Приступ Вашем часу се за ученике отвара 5 минута пре званичног почетка часа. Ви можете приступити Вашој учионици увек, било преко ТЕСТ ПРОФЕСОР (на страни Моји часови) било преко УЂИ НА ЧАС (на страни Моји часови).

Да сте дошли на страну за држање часова знаћете ако угледате следећу слику:

У левом горњем углу је ПОМОЋ И УПУТСТВА које треба да Вам олакша држање првог часа.

Када ученици дођу на час моћи ћете са свима да остварите аудио/визуелну комуникацију у реалном времену са врло малим временским кашњењем. Ученици имају на располагању и ЧАТ као и могућност да Вам пошаљу фајл са питањима/задацима односно фотографију задатака чије решавање треба да им прикажете.

Велика радна површина на средини екрана је резервисана за Вас, односно, уколико сте се тако договорили са нама, за површину БЕЛЕ ТАБЛЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ. Са два клика ћете моћи да промените слику на екрану у зависности шта желите у том тренутку да прикажете: површину БЕЛЕ ТАБЛЕ или Вас.

БЕЛА ТАБЛА ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ је наш патент, који треба да омогући максималну перцепцију за ученике, нарочито за премете у којима се решавају задаци, односно дају писани примери: математика, физика, хемија, српски језик, страни језици ...

Часови трају 45 минута + додатних 5 минута за евентуални договор са ученицима у вези термина следећег часа. Ученици после часа попуњавају анкету у којој се изјашњавају о Вама као наставнику и о техничким условима за рад на часу.